E-COMMERCE / BUSINESS SYSTEM / PRODUCT / MARKETING  MANAGER

LinkedIn Profiel Walter Slimmens

Ik ben een ervaren E-commerce specialist die voor grote internationale ondernemingen succesvol bedrijf kritische digitale marketing & sales systemen heb ontwikkeld, ingericht, verbeterd en beheerd. Ik heb ruime ervaring met het ontwikkelen en beheren van digitale diensten en services in nauwe samenwerking met alle relevante interne en externe stakeholders, alsmede het genereren van omzet / sales via online marketing (campagnes) voor deze diensten en websites.

Mijn passie en missie is het creëren of optimaliseren van de Customer Journey, digitale diensten en producten die een significante bijdrage leveren aan de bedrijfswaarde.

Content Coördinator a.i. , Center Parcs Europe 

Rotterdam | Jan 2024 - Heden

Siblu Vakantieparken: Ontdek onze campings in Frankrijk en Nederland Siblu Vakantieparken is eigenaar van 24 campings in de mooiste regio's van Frankrijk en Nederland. Ontdek onze mooiste bestemmingen aan de Franse of Nederlandse kust en verblijf in één van onze luxe accommodaties op de leukste parken met zwembaden en een ruim aanbod aan activiteiten en faciliteiten. Met meer dan 40 jaar ervaring kun je bij Siblu rekenen op en verzorgde en geslaagde vakantie!

Ik ben verantwoordelijk voor de BI (Rapportage, onderzoeken) voor Siblu zodat op basis daarvan relevante beslissingen genomen worden voor onder andere de yielding en pricing van de holiday accommodaties. De pricing, yielding, capacity management en acties voor Holiday Sales in

de markt vallen binnen mijn verantwoordelijkheid. Daarnaast ben ik verantwoordelijk dat alle business processen soepel verlopen voor zowel interne als externe stakeholder en optimliseertde processen om de ambities van Siblu te onderstuenen.

Online Marketing Manager BNG, Siblu Vakantieparken

Rotterdam | Februari 2022 - Dec 2023

Verantwoordelijk voor alle E-commerce en marketingactiviteiten voor Siblu in de Nederlandse, Duitse en Belgische markten voor zowel de Holiday Sales als de Chalet Sales. Aansturing van een team van online content en markt managers.

Digital Projectmanager, Accent Interactive

Alphen aan den Rijn | Februari 2021 - Januari 2022

Accent Interactive BV is een Internetbureau uit Alphen aan den Rijn. Zij hebben ons gespecialiseerd in het bouwen, beheren en onderhouden webshops en websites in Magento 2, WooCommerce, WordPress website en maatwerk websites. Zij zijn een gedreven en creatief bureau met een solide basis. Door de ruime ervaring op het gebied van E-Commerce, Maatwerk websites en applicaties kunnen de experts niet alleen goed luisteren naar je antwoorden, ze kunnen ook strategisch meedenken, helpen draagvlak te creëren binnen je organisatie, adviseren en pro-actief met voorstellen komen. Zij zijn door Emerce uitgeroepen tot de top 10 van E-Commerce bedrijven in Nederland.

Digital / Marketing Projectleider, Center Parcs Europe 

Capelle a/d IJssel | Juni 2011 - Oktober 2020 

Center Parcs Europe (onderdeel van Groupe Pierre et Vacance - Center Parcs) is een keten van 25 bungalowparken in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk met ruim 15.000 medewerkers. 

Verantwoordelijk voor de Digital Customer Experience/ Customer Journey en de realisatie van specifieke projecten daarbinnen: 

Andere Marketing projecten/ verantwoordelijkheden: 

E-Commerce Projectmanager, Center Parcs Europe 

Rotterdam | Juni 2007 - Mei 2011

Verantwoordelijk voor de realisatie van specifieke internet trajecten/ applicaties

Verantwoordelijk voor de groei van de online omzet, verhoging van conversie en verkeer genereren naar de site van Center Parcs.

Manager Internet winkels, TNT Post 

Den Haag | Januari 2006 - Mei 2007

TNT Post is een Nederlands postbedrijf actief in de Benelux en gaat tegenwoordig onder de naam PostNL verder. In 2015 had TNT Post 50.000 FTE. Eerdere organisatienamen waren PTT Post en TPG Post.

Ik was verantwoordelijk voor het beleid, de marketingstrategie, doorontwikkeling, herstructurering en operationeel beheer van het zakelijk postorderkanaal (Mailorder) en in 2007 ook voor het marketingbeleid van het consumenten postorderkanaal (Collect Club).

Productmanager Zakelijk Markt (MKB), TNT Post 

Den Haag | Juli 1999 - December 2005

Verantwoordelijk voor het marketingbeleid Internet, EasyStamp en Bedrijfspostzegel. Initiëren + uitvoeren van (product)ontwikkeltrajecten en marktbewerkingsacties. Aansturing projectteams 2 tot 5 FTE.

Projectleider, Corporate Communication Centre 

Erasmus Universiteit Rotterdam | September 1997 - Juni 1999

Het Corporate Communication Centre (CCC) is een gezamenlijk initiatief van het Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit en het zakenleven, and het doel is kennis te ontwikkelen en uit te breiden op het gebied van Corporate Communicatie.

Verantwoordelijk voor onderzoek en advisering op het gebied van corporate communicatie, reputatie, identiteit, imago en strategie op projectbasis.

Resultaten:

OPLEIDING

Bedrijfskunde, Erasmus Universiteit Rotterdam

Rotterdam | 1990 - 1997

Specialisatie: Marketing management

Scriptie: Vaststellen van de uitgangspunten voor het lange termijn communicatiebeleid van KPN

CURSUSSEN

NEVENACTIVITEITEN

2015 - heden Trainer/ Coach Voetbalteams Jeugd XerxesDZB

2007 - heden Nevenactiviteiten nu vallend onder SlimpieWeb Internet Services

2001 - 2003 Lid evenementen commissie Marketing TPG Post (skireis, karten etc...)

1992 - 2006 Diverse functies binnen korfbalvereniging RKC (voorheen Rozenburg) zoals Trainer/ Coach Jeugdteams, Bestuurslid (portefeuille PR, Ledenwerving en sponsoring), Webmaster. Tevens speciale evenementen georganiseerd als een 24-uurs korfbal toernooi ter ere van 80-jarig jubileum R.S.V. Rozenburg en Bedrijfskorfbaltoernooien